De Goudsmid

Welkom bij Edelsmederij ’t Goudvinkje, waar je mij, Erika Houwaard, kunt vinden, jouw toegewijde edelsmid en ontwerper met meer dan 20 jaar ervaring. In 2001 studeerde ik af aan de Vakschool Schoonhoven en voltooide ik nog een extra jaar zilversmeden voordat ik mijn eigen smederij begon. In een oude paardenstal  van 12,5 vierkante meter ben ik begonnen en verzamelde ik meer kennis, kunde en gereedschappen.

Destijds was de arbeidsmarkt voor edelsmeden niet al te rooskleurig, maar ik liet me niet ontmoedigen. Met een sterke drang om mijn vak tot in de puntjes te beheersen, bracht ik talloze uren door aan mijn werkbank in mijn eigen Edelsmederij. Gelukkig kon ik altijd rekenen op de steun van familie, vrienden en collega’s, zowel in persoon als digitaal. Mijn mantra? Het beroemde motto van Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan!” Voor mij was geen uitdaging te groot, en nu heb ik een prachtig  ruime en goed uitgeruste smidse waar je van harte welkom bent!

Naast mijn passie voor het creëren van sieraden koester ik een diepgaande interesse in de vele technieken die dit eeuwenoude ambacht omvat. Ik blijf altijd graag leren, want er zijn simpelweg te veel facetten aan het vak om alles in één leven te kunnen beheersen. Mijn fascinatie reikt van metallurgie tot edelsteenkunde en van oude ambachtelijke technieken tot de modernste snufjes. Dit vak blijft voortdurend evolueren, en mijn innerlijke ‘nerd’ komt hier volledig tot haar recht.
Ik help dan ook graag  collega’s waar ik kan en geef ook cursussen en workshops voor iedereen.

Bij ’t Goudvinkje draait het niet alleen om het repareren, restaureren en aanpassen van jouw kostbare sieraden, maar vooral om het smeden van jouw persoonlijke verhaal tot een uniek, op maat gemaakt juweel dat een leven lang meegaat. Kom gerust eens langs en ontdek de magie van ’t Goudvinkje!

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Hoe kan ik je helpen?