“Beleef het Sieraad “  bij Edelsmederij ’t Goudvinkje


Op zaterdag 3 november 2018 vindt voor de vierde keer de jaarlijkse open dag van de Goud- en Zilverbranche “Beleef Het Sieraad” plaats.

Sieraden en horloges staan dan in de spotlights, want meer dan 200 Nederlandse juweliers, goudsmeden en uurwerkmakers stellen die dag hun winkels en ateliers open voor het publiek.
Natuurlijk ontbreek Edelsmederij ’t Goudvinkje niet in dit lijstje en heet u van harte welkom  om een kijkje achter de schermen te nemen.
Alle facetten van het ambacht worden tijdens de open dag Beleef Het Sieraad getoond. Ook kunnen bezoekers terecht met vragen als: wat bepaalt de kwaliteit van diamant, welke edelstenen zijn er , hoe worden goud en zilver omgetoverd tot een sieraad? De edelsmid geeft u een deskundig en duidelijk antwoord en zal u ‘de geheimen van smid’ tonen.

Naast demonstraties glasbranden, goud en zilver smelten, stenen slijpen en goudsmeden, is er ook de mogelijkheid gratis uw sieraad te laten controleren polijsten en schoonmaken t.w.v 20 euro.
U kunt ook deelnemen aan mini-workshops, zoals een koperen hanger emailleren, stempelen en hameren, steen slijpen of draadsieraden van aluminium maken. In 1 uur maakt u een mooi uniek sieraad met een van deze technieken, kosten 10 euro per workshop.

Erika Houwaard  van Edelsmederij ’t Goudvinkje nodigt u van harte uit een kijkje te komen nemen achter de schermen in de nieuwe smederij aan de Voorstraat 116A (ingang Stengelinstraat).
U bent van harte welkom zaterdag 3 november tussen 10-16 uur .
Heeft u interesse in een workshop kunt u zich altijd van te voren op geven bij www.goudvinkje.nl of  info@goudvinkje.nl
0714071252